Leuke weetjes

Beste Baasjes,

 

op deze pagina vinden jullie heel wat leuke en grappige weetjes terug over allerlei dieren en diersoorten.

 

Geniet ervan!

 

Wist je dat…

 

…Een kat ook een voorkeurspoot heeft, en bijgevolg ook links of rechthandig is?

 

…Konijnen zot zijn van witloof en niet alleen van wortelen?

 

…Het hart van een muis sneller dan 600 x per minuut klopt?

 

…Het ook aanbevolen is om de tanden te poetsen van je hond en kat? Tandplak en tandsteen met rotte tanden, tandabcessen en uitvallen van de tanden komen niet alleen bij mensen voor maar ook bij huisdieren. Daarom is tandhygiëne een vaak onderschatte must bij dieren!

 

…Ook kattinnen sproeien en niet enkel katers?

 

…Dalmatiërpuppies volledig wit worden geboren en hun vlekken pas ontwikkelen naarmate ze ouder worden?

 

…Vogels kauwen met hun maag?

 

…Mensen beter proeven dan honden? Wij hebben zesmaal zoveel smaakpapillen: 9000 tgo 1700 bij honden. Katten hebben er zelfs minder dan 500. Anderzijds hebben honden wel weer speciale smaakpapillen voor water, die wij niet hebben. Water is voor hen daardoor een stuk smaakvoller dan voor ons. Waarom hebben honden en katten dan een voorkeur voor bepaalde voedingswaren? Door hun scherpere reukzin en door hun voorkeur voor een bepaalde textuur van voedingsmiddelen. Vandaar dat het ook slechts een ‘menselijk idee’ is om je hond of kat elke dag een andere smaak voor te schotelen. Een hond kan dus gerust heel z’n leven lang dezelfde brokken eten.

 

…Een schildpad ook zenuwen in zijn schild heeft? Als je een schildpad over zijn schild aait, dan voelt hij dit.

 

…Een Afrikaanse wolfshond die bekend staat als de “Basenji”(zie foto) de enige hond in de wereld is, die niet kan blaffen? Dit ras jodelt in de plaats.

 

…Een zwarte kat in Engeland (UK) geluk brengt en een witte ongeluk?

 

…Een kip met bruine oorlellen bruine eieren legt? En een kip met witte oorlellen witte…

 

…Bloedtransfusies bij dieren ook mogelijk zijn? Bvb na een rattengifintoxicatie kan een bloedtransfusie nodig zijn. Rattenvergif zorgt voor bloedstollingsproblemen bij het dier. Indien het zeer ernstig is kan het dier zodanig veel bloed verliezen dat er een ernstige anemie (bloedarmoede) ontstaat. Dan kan er geopteerd worden voor een bloedtransfusie.

 

…de neusspiegel van een hond een unieke afdruk heeft? Je kan het vergelijken als een vingerafdruk bij de mens.

 

…Een kat die met z’n staart kwispelt boos of geïrriteerd is en niet blij zoals een hond?

 

…Een konijn een groepsdier is en kan ziek worden van eenzaamheid? Houd daarom minstens twee konijnen samen. Een gecastreerd mannetje en een vrouwtje maken minst ruzie. Let op: konijnen kunnen serieus vechten dus steeds onder toezicht uitproberen.

 

…Er tabletgames bestaan voor je kat? Anno 2017 hebben veel mensen een iPad / andere tablet. Er bestaan verschillende apps voor spelletjes voor je kat. Deze spelletjes zijn een fenomeen en hebben al veel hilarische youtubefilmpjes opgeleverd.

 

…Een konijn een aangeboren drang tot zindelijkheid bezit? Laat je konijn meerdere keren per dag een kwartiertje vrij lopen. Je laat hem het best los vóór het eten. De drang om zijn behoefte te doen is dan niet zo groot. Zet, als je konijn vrij rondloopt, een konijnenbak of krantenpapier klaar en zet je konijn er even in. Als het van de eerste keer niet lukt, blijf dan de procedure volgen tot hij het begrijpt.

 

…Een lapjeskat (schildpad, Belgiek) altijd vrouwelijk is? Heel uitzonderlijk komt het voor bij een kater, maar dan is de kater steeds steriel (XXY ipv XY)

 

…Een hond 42 tanden heeft?

 

…‘De pil’ zeer ongezond is voor de kat? Het kan onder meer de groei van melkkliertumoren bevorderen.

 

…Sommige voeding die voor de mens gezond is, giftig is voor je hond en kat? Klik hier voor meer informatie! http://pets.webmd.com/dogs/ss/slideshow-foods-your-dog-should-never-eat

 

…De tanden van een konijn levenslang doorgroeien? Vandaar is het belangrijk dat je konijn voldoende vezels (hooi e/o gras) krijgt in zijn dieet.