In-huis Bloedanalyse

About This Project

Dierenartsen Overleie- 25

Het onderzoek van een bloedstaal is een van de meest informatieve onderzoeken in zowel de humane- als de diergeneeskunde. Met een snelle test kan onmiddelijk veel informatie bekomen worden over onze bloedcellen en over andere elementen in ons bloed. Een enkel onderzoek geeft ons onmiddelijk informatie over infecties en orgaanproblemen.

 

Wij hebben daarom gekozen om in onze praktijk een in-huis labo te installeren. Met deze machines kunnen we een uitgebreide screening van het bloed van onze patiƫnten binnen een kwartier uitvoeren. Na het nemen van een bloedstaaltje wordt het bloed in speciale buisjes ingebracht in toestellen. Hierna wordt het bloed volautomatisch onderzocht en de resultaten afgedrukt.

 

Dit staat ons toe om binnen een kwartier zaken zoals suikerziekte, leverfalen, nierfalen, infecties en meer vast te stellen. Wij kunnen dan ook direct de resultaten met u bespreken. Zo kan uw dier onmiddelijk de juiste behandeling ontvangen, zonder eerst nog een dag te moeten wachten op de resultaten van een extern labo. Zo kunnen we de dieren bijvoorbeeld via hetzelfe buisje waarmee we bloed genomen hebben onmiddelijk ook aan het infuus leggen. Zo hoeven we uw dier niet een tweede maal de stress van een bloedprik te laten ondergaan.

Category
Labo-onderzoek