Hospitalisatie

About This Project

Overleie dierenartsen te Kortrijk beschikt over een aparte afdeling voor gezelschapsdieren die omwille van een operatie of behandeling moeten blijven. De dieren verblijven in speciale kennels die ontworpen zijn om dagelijks grondig ontsmet en gereinigd te kunnen worden. Ze krijgen ook steeds een schoon deken om op te liggen.

 

Er zijn verschillende redenen waarom een opname noodzakelijk kan zijn: Dit kan zijn omwille van ziekte, maar ook omwille van een geplande operatie. Omdat wij 24 op 24 van wacht zijn kan het uiteraard ook zijn dat er een spoedopname moet gebeuren. Andere redenen van opname kunnen onderzoeken zijn: ACTH stimulatie test, glucose dagcurve, een reeks RX opnames, enz. Alle dieren kunnen steeds rekenen op dezelfde hoge normen qua verzorging en hygiëne.

 

Na afloop van een operatie kunnen dieren door de narcose sterk afkoelen. Daarom wordt een infrarode lamp opgehangen, of worden ze lekker toegedekt om ze op temperatuur te houden.

 

Indien nodig worden onze hospitalisatiepatiënten aan een baxter gelegd, om vocht en medicatie intraveneus toe te dienen.

 

Een goede pijnstilling versnelt het genezingsproces. Pijnmedicatie is bijgevolg ons sleutelwoord.

 

Bij Overleie dierenartsen hechten wij ook erg veel belang aan wat wij noemen ‘TLC’: Tender Love and Care. Een lief woordje of een dikke knuffel, een spelletje of een extra wandeling, elk dier krijgt steeds de nodige aandacht naar zijn persoonlijke behoefte.

Category
Overige