Team

Ons team

Valérie Huvaere

Dierenarts

Joshua Dutré

Dierenarts

Iris Van Cappellen

Cardiologie

Valerie Huvaere

Ik ben afgestudeerd aan de Universiteit Gent in 2011, optie gezelschapsdieren. Na 4 jaar ervaring op te doen in verschillende praktijken in Vlaanderen, heb ik besloten mijn West-Vlaamse roots terug op te zoeken en mijn eigen praktijk op te richten in Kortrijk. Naast eerstelijnszorg heb ik bijzondere interesse voor interne geneeskunde en weke delen chirurgie. Ook volg ik regelmatig bijscholingen in binnen-en buitenland om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en zodoende de beste zorgen en service aan uw huisdier te kunnen aanbieden. Zo heb ik onder meer de opleiding internal medicine 1 aan de European School of Advanced Veterinary Studies (ESAVS) gevolgd. In mijn vrije tijd ga ik graag spinnen en zwemmen. Ook spendeer ik graag 'quality time' met familie en vrienden. Joep en Amara zijn mijn twee hartendiefjes. Mijn twee katten staan me elke avond op te wachten, klaar om vertroeteld te worden.

Joshua Dutré

Mijn naam is Joshua Dutré. Ik ben opgegroeid in het Antwerpse, maar studeerde net als alle Vlaamse dierenartsen 6 jaar lang in Gent. Zowel in het ouderlijke huis als in de nabije familie werd ik steeds omringd door honden en katten. Ook op straat kon ik het nooit laten om mensen die hun hond uitlieten aan te spreken om toch even te kunnen aaien. Daarom besloot ik van mijn passie mijn beroep te maken. Daarom heb ik ook gekozen om op het einde van mijn studies te kiezen voor de optie 'kleine huisdieren', waarin ik dan ook ben afgestudeerd in 2012. Na enkele jaren ervaring opdoen in enkele grote klinieken in België (Orion in Herentals, De Vliet in Puurs, en Kerberos in Leuven) besloot ik samen met Valérie dat het tijd werd om de diergeneeskunde op onze eigen manier te gaan uitoefenen. Daarom startten we in Januari 2016 onze praktijk op Overleie. Naast de algemene diergeneeskunde van hond en kat is mijn hoofdinteresse de chirurgie. Ik interesseer me zowel in de algemene chirurgie alsook de orthopedische chirurgie. Op deze vlakken heb Ik me reeds via bijscholingen bijgeschaafd, en dit wil ik naar de toekomst toe verder gaan uitbouwen. Naast het werk houd ik me graag bezig met sporten in de fitness en Engelse literatuur. Via het handelscomité 'Leie Noord' probeer ik mijn steentje bij te dragen om de enorme bloei van Overleie als woon- en handelscentrum verder te helpen uitbouwen.

Iris Van Cappellen

Iris Van Cappellen studeerde in 2011 af als dierenarts aan de Universiteit van Gent, optie kleine huisdieren. Nadat ze een aantal jaren werkzaam was in verschillende eerste- en tweedelijnspraktijken in Vlaams-Brabant, ontstond een steeds groter wordende interesse in cardiologie. Ze begon zich meer en meer te verdiepen in deze discipline en volgde verschillende cursussen in zowel binnen- als buitenland (o.a. cursussen cardiologie I, II, III en IV van de ESAVS - European School of Advanced Veterinary Studies). Daarnaast kreeg zij in 2016 de kans om deeltijds te beginnen werken op de Afdeling Cardiologie Kleine Huisdieren van de Faculteit Diergeneeskunde te Merelbeke, waar zij onder begeleiding van andere collega's in het vakgebied en een Europees specialist veel ervaring kon opdoen. Tot op de dag van vandaag is zij nog deeltijds werkzaam op de faculteit en staat zij in voor de dagelijkse consultaties cardiologie en begeleiding van studenten diergeneeskunde. Sinds januari 2018 legt ze zich enkel nog toe op de discipline cardiologie na de aankoop van een draagbaar echografietoestel. Op dit moment is zij de laatste etappes aan het afleggen voor het behalen van een Certificaat in Cardiologie van de Europese School (ESAVS). Iris heeft een groot hart voor dieren en zal u en uw huisdier met plezier ontvangen! Iris werkt enkel op welbepaalde momenten in de praktijk aanwezig, specifiek voor consultaties cardiologie. Zij is tevens de partner van dierenarts Joshua.